ماجرای توهین یک دختر دبیرستانی در فضای مجازی به اسلام که سبب بروز واکنش هایی در فرانسه شد، سبب گردید تا نشریه "شارلی ابدو" سفارش برگزاری یک نظرسنجی را درخصوص تصویب حق توهین به مذاهب (در چارچوب آزادی بیان) برگزار کند.

ماجرای توهین یک دختر دبیرستانی در فضای مجازی به اسلام که سبب بروز واکنش هایی در فرانسه شد، سبب گردید تا نشریه "شارلی ابدو" سفارش برگزاری یک نظرسنجی را درخصوص تصویب حق توهین به مذاهب (در چارچوب آزادی بیان) برگزار کند. نشریه شارلی ابدو همان نشریه ای است که در سال 2006 اقدام به انتشار کاریکاتورهای توهین آمیز در خصوص پیامبر اسلام کرده بود و چند سال بعد (در سال 2015) هدف حمله تروریستی گروه های مسلح اسلامی قرار گرفت.

این نظرسنجی که توسط "موسسه نظرسنجی ایفوپ" صورت گرفت و نتایج آن در 04 فوریه منتشر گردید، 50 درصد فرانسویان با تصویب قانونی برای مجاز دانستن حق توهین به مذاهب مخالف بودند. این نظرسنجی دو هفته پس از اقدام "میلا،" یک دختر دانش آموز همجنس گرا که در اینستاگرام به طرز خشنی به اسلام تاخته بود و متعاقب آن از سوی برخی به مرگ تهدید شده بود، صورت گرفت.

به نوشته روزنامه لاکروآ دقیقا نیمی از افرادی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند در پاسخ به این سوال که آیا شما با حق انتقاد، حتی به شکل توهین آمیز از یک مذهب، یک نماد یا یک دگم مذهبی موافقید یا خیر پاسخ منفی داده اند.

در همین ارتباط برخی تحلیل گران معتقدند که این نظرسنجی حاکی از سردرگمی فرانسویان در قبال این موضوع دارد. در همین حال 21 درصد در پاسخ به این سوال نظر کاملا موافقم و 29 درصد نیز نظری تا حدی موافقم ابراز کردند و در بین 50 درصد مخالف 33 درصد تقریبا مخالفم و 17 درصد اصلا موافق نیستم بیان کرده اند.

شایان ذکر است که خانم "نیکل بلوبه"، وزیر دادگستری فرانسه در مصاحبه ای اعلام کرده بود که بدیهی است که توهین به مذهب از جمله موارد خدشه به آزادی باورها می باشد.

68 درصد افرادی که مورد سوال قرار گرفته اند مسلمان و 39 درصد نیز بی دین می باشند. "عبدا.. ذاکری"، دبیرکل "شورای فرانسوی آیین اسلام" (CFCM) نیز با رد موضوع سن کم این دانش آموز و بی اطلاعی وی از عمل خود، اقدام وی را آگاهانه خوانده و اظهار داشت : وی به خوبی نسبت به کاری که کرده کاملا آگاه بوده است. 

کد خبر 944

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =